Virtualna liga – zwift.kupikolo.si

Pravilnik Lige Zwift.kupikolo.si

Razpored kolesarske Zwift.Kupikolo.si LIGE za leto 2021

UVOD

Dobrodošli v nadaljevanju lige Zwift.Kupikolo.si, pod okriljem spletnega oglaševalskega portala Kupikolo.si. Dnevi še vedno niso idealni za kolesarjenje na prostem, zato naš hobi še vedno ostaja pretežno na domovih. Tudi tokrat ne bo manjkalo tekmovalnih izzivov. Močno se bomo potili, a nam tudi zabave in kolesarskega druženja ne bo manjkalo.

Dobrodošli zato prav vsi, ki vam kolesarjenje predstavlja način življenja. Kot vsaka grand tour dirka ima tudi naša liga za glavni cilj osvojitev BELE majice, ta pa prinaša osvojitev glavne nagrade.

V ligi so dobrodošli vsi, ki si želijo občutka vključenosti v organizirano vadbo ali jim manjka motivacije za samostojno kolesarjenje, kot tudi vsakdo, ki bi se nam želel pridružiti zgolj občasno. Virtualnega prostora je namreč dovolj za vse 🙂

PRIJAVA V LIGO

Za tekmovanje v Zwift.Kupikolo ligi se lahko prijavite na spodnji povezavi; www.zwift.kupikolo.si/prijave

Članarina za udeležbo v Zwift.Kupikolo ligi za tekmovalca znaša 10 €. V ceno je zajetih vseh 10 tekem zimske lige, znesek se ne spreminja glede na čas vključitve v ligo. 

Za izvedbo dveh različnih skupin je minimalno število prijavljenih 40 kolesarjev. V primeru manjšega števila kolesarjev ima organizator možnost izvedbe tekmovanja zgolj v eni sami skupini. V tem primeru se vse tekme izvedejo ob 19:00 uri.

Plačilo izvedete na podlagi prikazanega univerzalnega UPN naloga.

V KATERO SKUPINO SE PRIJAVITI?

Novost v pomladanski ligi je, da se bo odvijala v dveh različnih skupinah;

Novost v pomladanski ligi je, da se bo odvijala v dveh različnih skupinah;
 
• Napredna skupina (od 3,5 w/kg do 5 w/kg) 
• Rekreativna skupina (od 1 w/kg do 3,49 w/kg) 
 
Napredna skupina je namenjena bolj tekmovalcem, ki so v naprednejši formi in imajo povprečje rezultatov svojih zadnjih 3 voženj med 3,5 w/kg in 5 w/kg.
 
Rekreativna skupina je namenjena kolesarjem, ki so bodisi pravkar začeli z izvajanjem svojim kolesarjenjem ali imajo neko osnovno kondicijsko podlago. V to skupino se lahko prijavijo tisti kolesarji, ki imajo povprečje zadnjih 3 dirk med 1 w/kg in 3,49 w/kg.

 

Podatke o svojih vožnjah lahko preverite na zwiftpower.com, v kolikor imate tam narejen profil. V nasprotnem primeru pa sami presodite, v katero skupino bi lahko spadali. Kolesar prijavljen v “rekreativno skupino”, ki na tekmi presega povprečje watov opredeljenih za to skupino, bo njegov rezultat za v tej dirki razveljavljen. Naslednjo dirko se kolesarja avtomatično vključi “Napredno skupino”, kjer začne z zbiranjem znova.

ŠTART DIRKE

Pred vsakim štartom dirke sledijo kratka navodila organizatorja, ki jih prejmete na vaš elektronski naslov.

Prvih 1.000 m je vedno zaprte vožnje. (ni dirke). Prvih 1.000 metrov vožnja poteka za vodilnim v skupnem točkovanju lige. Ker na uvodni prvi dirki nimamo vodilnega, vožnja poteka za organizatorjem lige Zwift kupikolo.si (rumena majica). 

Zamuda na štart ni dovoljena.

Rekreativna skupina: štart dirke ob 17:00 uri po evropskem času

Napredna skupina: štart dirke ob 19:00 uri po evropskem času 

TOČKOVANJE V LIGI:

Zwift.Kupikolo.si liga temelji na točkovanju desetih serij dirk v obdobju od aprila in vse do začetka meseca maja. Na dirko so dobrodošli vsi, ki so poravnali članarino 10 € in tisti, ki imajo pogoje za virtualno kolesarjenje.

RAZGLASITEV REZULTATOV v GENERALNI RAZVRSTITVI

Rezultati vseh tekem v ligi bodo objavljeni na spletni strani www.zwift.kupikolo.si. Za vsako posamično tekmo se razglasi zmagovalca po uradnih časih aplikacije Zwift. Zmagovalec je tisti, ki prvi prečka ciljno črto. Zaradi nesinhroniziranih štartov je možno, da najboljši po času ni vedno razglašen za zmagovalca dirke. V tem primeru si organizator dovoljuje pravico, da po vseh možnih posnetkih preveri in razglasi uradnega zmagovalca dirke. Uradni rezultati bodo javno objavljeni tekmovalcem lige v aplikaciji Zwift kot tudi na spletni strani.

Prvih 15 tekmovalcev v dosega točke v padajočem vrstnem redu
 1. mesto = 20 točk
 2. mesto = 15 točk
 3. mesto = 13 točk
 4. mesto = 12 točk
 5. mesto = 11 točk
 6. mesto =10 točk
 7. mesto = 9 točk
 8. mesto = 8 točk
 9. mesto = 7 točk
 10. mesto = 6 točk
 11. mesto = 5 točk 
 12. mesto = 4 točke
 13. mesto = 3 točke
 14. mesto = 2 točke
 15. mesto = 1 točka

RAZGLASITEV REZULTATOV ZA NAJBOLJŠEGA ŠPRINTERJA

Za najboljšega šprinterja se razglasi tistega tekmovalca, ki doseže najboljši čas na določenem segmentu aplikacije Zwift. Segmenti v aplikaciji so na vsaki posamezni trasi že v naprej določeni. (prikazani tudi na grafičnem profilu trase označene z zeleno barvo).

V primeru, da se na tekmi vozi več krogov, se upošteva zgolj najboljši čas tekmovalca posameznega šprinta.

Prvih 5 najhitrejših tekmovalcev dosega točke v padajočem vrstnem redu;

 1. mesto = 5 točk
 2. mesto = 4 točke
 3. mesto = 3 točke
 4. mesto = 2 točke
 5. mesto = 1 točka

Zmagovalec je tisti tekmovalec, ki doseže v seštevku tekem največje število točk. V primeru, da imata dva tekmovalca enako število točk, je zmagovalec tisti kolesar, ki ima slabšo generalno uvrstitev.

RAZGLASITEV REZULTATOV ZA NAJBOLJŠEGA HRIBOLAZECA

Za najboljšega hribolazca se razglasi tistega, ki doseže najhitrejši čas na vzponu. Segmenti vzponov so na aplikaciji Zwift v naprej določeni (prikazani tudi na grafičnem profilu trase – obarvo no v rdečo barvo). V primeru, da se na tekmi vozi več krogov, se upošteva zgolj najboljši čas tekmovalca  posameznega vzpona.

Prvih 5 najhitrejših tekmovalcev dosega točke v padajočem vrstnem redu;

 
 1. mesto = 5 točk
 2. mesto = 4 točke
 3. mesto = 3 točke
 4. mesto = 2 točke
 5. mesto = 1 točka

Zmagovalec je tisti tekmovalec, ki doseže v seštevku tekem največje število točk. V primeru, da imata dva tekmovalca enako število točk, je zmagovalec tisti kolesar, ki ima slabšo generalno uvrstitev.

 

KODEKS OBLAČENJA:

Prosimo, da si za namen udeležbe v ligi izberete barvo majice, ki ni enaka barvam najboljših tekmovalcev v kategorijah (modra, bela in črna). Omenjene barve bodo namreč označevale vodilne, ki jim z osvojitvijo ta barva majice dejansko pripada.

Prosimo vse sodelujoče v ligi, da upoštevajo kodeks oblačenja. V primeru nespoštovanja kodeksa, sledi ob koncu dirke za vsako majico pribitek k času +1 kazenska minuta.

V primeru enakega števila točk med dvema kolesarjema v generalni razvrstitvi po desetih dirkah, se zmagovalca določi po naslednjem kriteriju;

 • kolesar, ki je dosegel največkrat max. število točk (šteje etapna zmaga, gorski cilji in šprinti)
 • skupni čas etapnih tekem
 • število udeležb v ligi

REZULTATI

Vseh 10 dirk se bo štelo v skupno razvrstitev. Za osvojitev točk mora tekmovalec končati posamezno etapo in biti uvrščen med rezultate. Uradna objava rezultatov se objavi v roku 24 ur od zaključka dirke na https://www.zwift.kupikolo.si/category/rezultati-dirk/ . V kolikor se je tekmovalec udeležil tekme, vendar ga Zwift iz nam neznanih razlogov ni zaznal na tekmi, ta ostane brez točk.

V primeru težav, ki so izven sfere organizatorja (tehnične težave, težave s povezavo Zwift, evidentiranje v Zwift,…), ta ne more biti odgovoren tovrstna ali podobna stanja.

Koledar dirk, s predvidenimi trasami in njihovi opisi, je objavljen na www.zwift.kupikolo.si

NAGRADE

Ena izmed nagrad bo podeljena z žrebom, ki bo zajemal tekmovalce obeh skupin in ne bo odvisna od rezultata tekmovalca. Nagrajenec bo prejel PROFESIONALNI KOVČEK ORODJA v vrednosti 499 Eur, ki ga objavimo najkasneje 9.5. 2021 na FB strani kupikolo.si  

Najboljši kolesar v generalni razvrstitvi prejme: 

– kolesarski dres kupikolo.si v beli barvi, hidracijski napitek Endure, nogavice Wattsocks, 2x kolesarski bidon in darilni bon v vrednosti 20 Eur za “bike fitting” pri Dejanu Vračiču.                                                  

Najboljši ŠPRINTER v končni razvrstitvi z največ prejetimi točkami prejme:

– zgornji del trenerke “Kapucar” pokrovitelja kupikolo.si, hidracijski napitek Endure, Wattsocks nogavice, 2x kolesarski bidon in darilni bon v vrednosti 20 Eur za “bike fitting” pri Dejanu Vračiču.

Najboljši HRIBOLAZEC v končni razvrstitvi z največ prejetimi točkami prejme: 

– zgornji del trenerke “Kapucar” pokrovitelja kupikolo.si hidracijski napitek Endure, Wattsocks nogavice, 2x kolesarski bidon in darilni bon v vrednosti 20 Eur za “bike fitting” pri Dejanu Vračiču.

Nagrade se podelijo najboljšim tekmovalcem iz vsake skupine. Nagrade so dokončne in jih ni možno unovčiti za gotovino ali zamenjati.

Vsak prijavljen tekmovalec v ligi bo prejel kodo z 15% popustom za nakupe v spletni trgovini 4ENDURANCE.Tekmovalec bo promocijsko kodo prejel po elektronski pošti.

 

POMEMBNA PRAVILA:

 • Uporablja se lahko merilnik moči  (power meter)
 • “smart” trenažer
 •  HR obvezen (srčni utrip)
 • Za rezultate dirke je obvezno imeti registriran račun na Zwift aplikaciji
 • Na tekmah ni dovoljena uporaba nikakršnih “boosterjev”
 • Prav tako ni dovoljena uporaba TRON kolesa. Vsak tekmovalec naj pred dirko preveri s kakšnim kolesom bo nastopil na dirki. 

V kolikor tekmovalec prireja parametre v aplikaciji, ki lahko pomembno vplivajo na njegov boljši rezultat, se tovrstni rezultati posamezne dirke ne upoštevajo in ni prejemnik nikakršnih točk. Na dirkah je dovoljena samo lojalna konkurence. 

V primeru nelojalne konkurence, se tekmovalca pozove k razjasnitvi odstopanj parametrov podatkov dirke, ki se beležijo v aplikaciji Zwift Companion. V kolikor organizator presodi, da pojasnila tekmovalca ne ustrezajo razmeram, si organizator pridržuje pravico do razveljavitve rezultatov in celo diskvalifikacijo tekmovalca. V tem primeru se plačana pristopnina ne vrne tekmovalcu. 

kupikolo.si
RIDE ON! 

PRENESI PRAVILNIK V PDF formatu

Za odpiranje navodil boste potrebovali Adobe Reader, ki ga dobite tukaj