Virtualna liga – zwift.kupikolo.si

Pravilnik Lige Zwift.kupikolo.si

Razpored kolesarske Zwift.Kupikolo.si LIGE za leto 2021/22

UVOD

Dobrodošli v Zwift.Kupikolo.si ligi, pod okriljem spletnega oglaševalskega portala Kupikolo.si. Pred nami so dnevi, manj primerni za kolesarjenje na prostem, zato bomo naš hobi preselili kar v svoje domove. Tudi tu ne bo manjkalo tekmovalnih izzivov. Močno se bomo potili, a nam tudi zabave in kolesarskega druženja ne bo manjkalo.

Dobrodošli zato prav vsi, ki vam kolesarjenje predstavlja način življenja. Kot vsaka liga ima tudi ta za glavni cilj osvojitev modre majice, ta pa prinaša osvojitev glavne nagrade.

Najboljši kolesar v generalni razvrstitvi bo osvojil profesionalni kovček z orodjem za servisiranje koles, v vrednosti več kot 400 € in “kapucar” v MODRI barvi, najboljšemu sprinterju bomo podelili kolesarski dres Kupikolo.si  in kolesarska očala proizvajalca APRES ter najboljšemu plezalcu kolesarski dres Kupikolo.si in kolesarska očala proizvajalca APRES.

Za več informacij o vodilnih kolesarjih z majicami obiščite https://www.zwift.kupikolo.si/category/rezultati-dirk/

Seveda so v ligi dobrodošli vsi, ki si želijo občutka vključenosti v organizirano vadbo ali jim manjka motivacije za samostojno kolesarjenje, kot tudi vsakdo, ki bi se nam želel pridružiti zgolj občasno. Virtualnega prostora je namreč dovolj za vse 🙂

PRIJAVA V LIGO

Za tekmovanje v Zwift.Kupikolo ligi se lahko prijavite na spodnji povezavi; www.zwift.kupikolo.si/prijave

Članarina za udeležbo v Zwift.Kupikolo ligi za tekmovalca znaša 10 €. V ceno je zajetih vseh 12 tekem zimske lige, znesek se ne spreminja glede na čas vključitve v ligo. Sodelovanje v zimski ali jesenski ligi, se opravi z novim plačilom v višini 10 € na obdobje lige.

Plačilo izvedete na podlagi prikazanega univerzalnega UPN naloga.

ŠTART DIRKE

Pred vsakim štartom dirke sledijo kratka navodila organizatorja.

Prvih 1.000 m je zaprte vožnje. (ni dirke). Prvih 1.000 metrov vožnja poteka za organizatorjem lige Zwift kupikolo.si (MODRA MAJICA). Zamuda na štart ni dovoljena zato, naknadno vklapljanje na tekmo ni dovoljeno. V primeru zamude se tekmovalcu rezultat dirke razveljavi.

TOČKOVANJE V LIGI:

Zwift.Kupikolo.si liga temelji na točkovanju dvanajstih sobotnih serij dirk v obdobju od novembra in vse do meseca februarja. Dirke bodo potekale vsako soboto ob 17:00 uri po srednjeevropskem času. Na dirko so dobrodošli vsi, ki so poravnali članarino 10 € in tisti, ki imajo pogoje za virtualno kolesarjenje.

GENERALNA UVRSTITEV za MODRO majico in profesionalno kolesarsko orodje:

Rezultati vseh tekem v ligi bodo objavljeni na spletni strani www.zwift.kupikolo.si. Za vsako posamično tekmo se razglasi zmagovalca po uradnih časih aplikacije Zwift. Zmagovalec je tisti, ki prvi prečka ciljno črto. Zaradi nesinhroniziranih štartov je možno, da najboljši po času ni vedno razglašen za zmagovalca dirke. V tem primeru si organizator dovoljuje pravico, da po vseh možnih posnetkih preveri in razglasi uradnega zmagovalca dirke. Uradni rezultati bodo javno objavljeni tekmovalcem lige v aplikaciji Zwift kot tudi na spletni strani.

Prvih 15 tekmovalcev v dosega točke v padajočem vrstnem redu

 1. mesto = 20 točk
 2. mesto = 15 točk
 3. mesto = 13 točk
 4. mesto = 12 točk
 5. mesto = 11 točk
 6. mesto =10 točk
 7. mesto = 9 točk
 8. mesto = 8 točk
 9. mesto = 7 točk
 10. mesto = 6 točk
 11. mesto = 5 točk 
 12. mesto = 4 točke
 13. mesto = 3 točke
 14. mesto = 2 točke
 15. mesto = 1 točka

ŠPRINTER za kolesarski dres Kupikolo.si in kolesarska očala APRES:

Za najboljšega šprinterja se razglasi tistega, ki doseže najboljši čas na določenem segmentu aplikacije Zwift. Segmenti v aplikaciji so na vsaki posamezni trasi že v naprej določeni. (prikazani tudi na grafičnem profilu trase).

V primeru, da se na tekmi vozi več krogov, se upošteva zgolj najboljši čas tekmovalca  posameznega šprinta.

V kolikor tekmovalec na tekmi z več krogi odvozi dva enaka segmenta šprintov, se mu upošteva najboljši čas dosežen v dveh enakovrednih šprintih.

V kolikor je na posamezni tekmi predvidenih več različnih šprintov  (3 različni segmenti šprintov) se razvrstitev ugotavlja v istem segmentu šprinta in se za vsak segment doseže točke glede na tekmovalčevo razvrstitev. Dosežek točk tekmovalca je torej rezultat seštevka točk z uvrstitve tekmovalca v posameznem segmentu šprinta.

Prvih 5 najhitrejših tekmovalcev dosega točke v padajočem vrstnem redu;

 1. mesto = 5 točk
 2. mesto = 4 točke
 3. mesto = 3 točke
 4. mesto = 2 točke
 5. mesto = 1 točka

Kolesarski dres Kupikolo.si osvoji tekmovalec, ki doseže po dvanajstih tekmah največje število točk.

HRIBOLAZEC za kolesarski dres Kupikolo.si in kolesarska očala APRES:

Za najboljšega hribolazca se razglasi tistega, ki doseže najhitrejši čas na posameznem vzponu.

Segmenti vzponov so na aplikaciji Zwift v naprej določeni (prikazani tudi na grafičnem profilu trase). V primeru, da je na tekmi predvidenih več vzponov, se razvrstitev tekmovalcev ugotavlja glede na posamezni vzpon in tekmovalčevo razvrstitev. Dosežene točke tekmovalca glede na njegovo razvrstitev na posameznem vzponu se torej seštevajo.  

Točke

Prvih 5 najhitrejših tekmovalcev dosega točke v padajočem vrstnem redu;

 1. mesto = 5 točk
 2. mesto = 4 točke
 3. mesto = 3 točke
 4. mesto = 2 točke
 5. mesto = 1 točka

Črno majico osvoji tekmovalec, ki doseže po dvanajstih tekmah največje število točk.

KODEKS OBLAČENJA:

Prosimo, da si za namen udeležbe v ligi izberete barvo majice, ki ni enaka barvam najboljših tekmovalcev v kategorijah (modra, bela in črna). Omenjene barve bodo namreč označevale vodilne, ki jim z osvojitvijo ta barva majice dejansko pripada.

Prosimo vse sodelujoče v ligi, da upoštevajo kodeks oblačenja. V primeru nespoštovanja kodeksa, sledi ob koncu dirke za vsako majico pribitek k času +1 kazenska minuta.

V primeru enakega števila točk med dvema kolesarjema v generalni razvrstitvi po dvanajstih dirkah, se zmagovalca določi po naslednjem kriteriju;

 • kolesar, ki je dosegel največkrat max. število točk (šteje etapna zmaga, gorski cilji in šprinti)
 • skupni čas etapnih tekem
 • število udeležb v ligi

REZULTATI

Vseh 12 dirk se bo štelo v skupno razvrstitev. Za osvojitev točk mora tekmovalec končati posamezno etapo in biti uvrščen med rezultate. Uradna objava rezultatov se objavi v roku 24 ur od zaključka dirke na https://www.zwift.kupikolo.si/category/rezultati-dirk/ . V kolikor se je tekmovalec udeležil tekme, vendar ga Zwift iz nam neznanih razlogov ni zaznal na tekmi, ta ostane brez točk.

V primeru težav, ki so izven sfere organizatorja (tehnične težave, težave s povezavo Zwift, evidentiranje v Zwift,…), ta ne more biti odgovoren tovrstna ali podobna stanja.

Koledar dirk, s predvidenimi trasami in njihovi opisi, je objavljen na www.zwift.kupikolo.si

NAGRADE

Najboljši kolesar, tisti ki v generalni razvrstitvi pridobi
največ točk prejme:

     profesionalni kovček z orodjem za servisiranje koles in trenirko “Kapucar” pokrovitelja lige Kupikolo.si                                                  

Najboljši ŠPRINTER v končni razvrstitvi z največ prejetimi točkami prejme:

     kolesarski dres pokrovitelja lige kupikolo.si in kolesarska očala proizvajalca APRES

Najboljši HRIBOLAZEC v končni razvrstitvi z največ prejetimi točkami
prejme:

     kolesarski dres pokrovitelja lige kupikolo.si in kolesarska očala proizvajalca APRES

 

Nagrade so dokončne in jih ni možno unovčiti za gotovino ali
zamenjati.

POMEMBNA PRAVILA:

 • uporablja se lahko merilnik moči  (power meter)
 • “smart” trenažer
 •  HR obvezen (srčni utrip)
 • Za rezultate dirke je obvezno imeti registriran račun na Zwift aplikaciji.

V kolikor tekmovalec prireja parametre v aplikaciji, ki lahko pomembno vplivajo na njegov boljši rezultat, se tovrstni rezultati posamezne dirke ne upoštevjo in ni prejemnik nikakršnih točk. Na dirkah je dovoljena samo lojalna konkurence.

V primeru nelojalne konkurence, se tekmovalca pozove k razjasnitvi odstopanj parametrov podatkov dirke, ki se beležijo v aplikaciji Zwift Companion. V kolikor organizator presodi, da pojasnila tekmovalca ne ustrezajo razmeram, si organizator pridržuje pravico do razveljavitve rezultatov in celo diskvalifikacijo tekmovalca. V tem primeru se plačana pristopnina ne vrne tekmovalcu.

PRENESI PRAVILNIK V PDF formatu

Za odpiranje navodil boste potrebovali Adobe Reader, ki ga dobite tukaj